KUCHNIA – DZIKA, ZDROWA I ZIOŁOWA

KUCHNIA – DZIKA, ZDROWA I ZIOŁOWA

miejsce; Hołowno /KRAINA RUMIANKU/ termin; 16-18 lipiec 2021/prowadząca;

Joanna Zwoleńska/ cena; 500 zł

Praktyczny warsztat przygotowywania zdrowych i smacznych posiłków z zastosowaniem roślin z ogrodu, łąki i pola, czyli;

POZNAJ, ZDECYDUJ I ZRÓB COŚ PYSZNEGO …ale… W ZIOŁOWEJ ODSŁONIE

W programie:

.wycieczki po dzikie i ogrodowe produkty

.kiszenie i octowanie jako prosty sposób przetwarzania owoców i warzyw w zdrową żywność

. mieszanki ziołowe / sole i pasty/ na cały rok

. jadalne kwiaty nie tylko ozdoba na talerzu

. znane dania w nowej odsłonie / pasztety, zapiekanki, pierogi, racuchy, sałatki, placki, dania jednogarnkowe…./

. siła soków

. wypieki chlebowe i słodkościowe

. coś do picia / od naparu do ziołowego winka/

Czeka nas czas przyjemnego, smacznego gotowania i pieczenia ze sporą dawką eksperymentu, o dużej próbie smaku i zapachu, w połączeniu z niecodziennym widokiem na łąki , piękne ogrody, pola i własnoręcznie przyrządzone posiłki.

Uczestnicy wyjadą z nowymi przepisami, podstawową wiedzą o ziołach w codziennym jadłospisie, dużą dawką praktyki i próbkami własnoręcznie wykonanych niektórych produktów

Serdecznie zapraszamy

Ps. Będzie też czas na odpoczynek, rozmowy i robienie własnego zielnika.

Zgłoszenia i zapisy do 20 czerwca pod telefonem 510 641 258 lub meilowo: kraina.rumianku@gmail.com/ decyduje data wpłaty zaliczki 100 zł na konto: 37 2030 0045 1110 0000 0322 7890/.

Pod tym samym telefonem jest rezerwacja noclegów /pokoje dwuosobowe