KUCHNIA – DZIKA, ZDROWA I ZIOŁOWA

KUCHNIA – DZIKA, ZDROWA I ZIOŁOWA

Praktyczny warsztat przygotowywania zdrowych i smacznych posiłków z zastosowaniem roślin z ogrodu, łąki i pola dla pracowników i instruktorów Stowarzyszenia. W programie:

.wycieczki po dzikie i ogrodowe produkty

.kiszenie i octowanie jako prosty sposób przetwarzania owoców i warzyw w zdrową żywność

. mieszanki ziołowe / sole i pasty/ na cały rok

. jadalne kwiaty nie tylko ozdoba na talerzu

. znane dania w nowej odsłonie / pasztety, zapiekanki, pierogi, racuchy, sałatki, placki, dania jednogarnkowe…./

. siła soków

. wypieki chlebowe i słodkościowe z dodatkiem ziół

. coś do picia / od naparu do ziołowego winka/

Czeka nas czas przyjemnego, smacznego gotowania i pieczenia ze sporą dawką eksperymentu, o dużej próbie smaku i zapachu, w połączeniu z niecodziennym widokiem na łąki , piękne ogrody, pola i własnoręcznie przyrządzone posiłki.

Uczestnicy otrzymają nowe przepisy, podstawową wiedzą o ziołach w codziennym jadłospisie, dużą dawką praktyki i próbki własnoręcznie wykonanych produktów.

 „sfinansowano przez @narodowyinstytut wolnosci

ze środków #Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030

napis 2